Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, October 16, 2010

Tragedi oKtobeR.. !


Salam semua... lama gak yerr aku xupdate blog nie...
actually aku buntu dgn keadaan semasa aku nie. lepas satu, satu mslh muncul.. atoK aku d'kjaRkn ke hosPitaL putRajaya seLepas menghadiri majlis konvo aku kt PICC ..
aku terkelu kot bila melihat atok aku sesak nafas.. aku wat kputusan tok call mmber aku terus hantar ke hospital putrajaya... then kna masok waD 3 hari..
2 hari kemudian atok aku balik jB.. dan lg sekali d'kejarkn ke hopital suLtan ismaiL .. skrg berada kt waD ... hurMmm bertambah risau hati aku ..!
die sesak nafas sebab buah pinggang mengecut.. function buah pggang terjejas.. dan akibatnya tidak boleh buang air kecil so kandungan air tu naik ke badan dan menjejaskan saluran penafasan dalam badan.. mybe atok aku kna wat ujian dinalisis kot.. dgr cter jela td....

+ lagi satu risau ..
miLo menghilangkan dirinya ketika berada di rumah... daMnn ..! ape ntah y mnyebab kan dia nk kuar sangat x2.. byg kn tingkap kt atas umh aku mmg s'ngaja xbg rapatkn .. dia leh songdoll bnde tue bg terbukak then melarikan dirinya.. fuhh.. puas merata aku mencari .. kemanakah hilang kau wahai miLo ... !!! ?????

+ lagi satu masalah... lokasi betol x2 depan IPD sepang 16 oktober , kol 5.20 ptg ..
kalau korang nak tahu.. di ketika dan semasa k'adaan sekarang nie.. aku baru jeR lepas accident motoR langgar BIAWAK... !! daMnnnnnn............ aku pon pelik cmne biawak tue leh ade kat jalan besar line kanan lak tue... mula x2 aku ingatkan lobang besar kt jalan raya tu kan.. aku ngelak ke kanan cikit.. sekaLi lobang tu leh berjalan lak kan... dh betul x2 dekat.. baru aku nampak BIAWAK yang bergitu bESAR SEKALI ... time tu mmg aku xdapat buat apa la ...
langgar melayang terus motor aku.. terguling-guling weyh aku kt jalan raya.... masa tu pulak ada lori kt belakang aku.. dalam kepala hotak aku dah xingat lain da.. ingat nak ketepikan diri jerr kt bahu jalan.. tok ngelak dari kena sodok ngn lori tu...
lori 2 HON kuat weyh... menambahkan lagi degupan jantung aku di ketika itu ..
akhirnya aku berjaya menyelamatkan diri.. terus ketepi .. dah xtgk dh motor aku ape jadi... aku nak angkat pon xlarat... bLurr jerp BAYANGKAN... aku menahan sakit sorg x2 kt tgh x2 jalan raya y besar tue.. XDE sorg pon nak berhenti .. suma bagi HON kat aku.. aku xthu nak wat ape ..
skit weyh kepala mase tu... + luka y ada kt badan nie kan.. menambah kan lagi sakit y dah mmg ada kt hati aku nie... pedih .. pedih sangat x2...
sampai la muncul yer sekumpulan hamba ALLAH nie kan datang kat aku .. angkat motor aku sambil kawal lalu lingtas sambil papah badan aku ...!! korang nak tahu x sape ???? orang BANGLA beb ... bukan yerr org melayu or cina or india... BANGLA y sudi tlg aku ...
thnkx sgt x2 kt korg.. wlwpon menumpang negara nie untuk mencari rezeki ,, korang sanggup menolong banggsa negara nie walawpon pada hakikat nya xde kna mengena ngn korg... aku kagum weyh... ni la dia nilai KEMANUSIAAN y patot ada pada bangsa kita sendiri...
sapa xbengang beb... aku bukan yerr wat apa x2.. aku bukan MEREMPIt.. aku bukan BERLUMBA .. aku hanyalah mangsa kemalangan y disebabkan oLeh s'ekor BIAWAK...!! kenapa xde org y sanggup berhenti tlg aku.. lg bagi HON ade la.. YA ALLAH .. ko jela thu perasaan aku ketika itu... nie ke ONE MALAYSIA y selalu aku dengar kat TV...
lepas itu baru la ada sorang anggota polis memberi bantuan.. naik motor dia g kLinik berhampiran.. aku dh la tgh pokai .. lalu dia yang bayar kos rawatan cuci luka n ubat aku ... segan weyh.. aku betol x2 berterima kasih kt brother 2...aku mintak no. fon brother tu Insayaallah satu hari nanti akan ku balas jasa baik mu itu...

PELIK ~ biawak tue leh terus kan perjalanan dia sAMbiL wat xde apa x2 yang berlaku hampeh xmati lak tue.. rse mcm nk sembelih jerr msk sup bg cina mkn.... GERAM aku !!

huRmmm..~ ape puN suma telah terjadi kan... aKu harus tabah lalui nie semua...
sekian luahan drpd saya... wslm..


3 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

adik GKSB pon penah xcident sebab biawak...

biawak tu xda pape pon tp dia n motor yg teruk

dayah SnoW Heuka said...

klo jmpe biawak tuh sembelih jep ea.. kasik diaorg y dok hon2 tuh.. ape2 pown jg diri nuh mkn ubt sume.. semoga zaki cepat sembuh. aminn..

zacky ~786~ said...

GKSB ~ tula psl..
sme la sy... tension bila tgk biawak 2 leh wt slumber je trus kn pEjlnan... hmpeh :(

dyh ~ thu xp..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...