Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, April 23, 2011

Memburu Angin ~

Assalamualaikum ..~
smlm ptg , pergi memburu angin di sekitar kawasan rumah aku nie ..  dapat satu port baik punyer.. angin pn blh tahan la kuat ..  tapi sayang .. aku baru jer nak bermanja2 ngn angin .. tp angin pergi meninggalkan aku begitu saje oh tidak .. hahaa.. ayat xleh bla.. 

agak2 kenapa ek aku memburu angin ??    




-



-


-


-


-



-

ahah !  sekali nk main layang2 daa .. 









 tapak perumahan ~ 
da jadi satu padang yang luas.. 
sesuai sgt la utk men lyg2.. 
cuma angin xmenentu, kdg ada .. kdg xde.. 
sob3.. 








Disebabkan frust xdpt men lyg2..
kitorang pn main main la benda lain ..
kalau dulu mase zmn bebudak tu.. 
pergi padang or tmn permainan korang suke main ape ?
tak lain tak bukan..





main lompat2 tenteng .~ hahaa..
tak tahu korang panggil ape.. tp tmpt aku paggil tenteng ..! 
best woo lame tak men lompat2.. 
senang jer, men nie kna buat rumah.. lompat sampai kotak pengabisan..
then campak batu ke belakang, men agak jer.. 
batu tu akan masuk ke salah satu kotak.. di panggil ( rumah )
pastu org len yer turn, tak boleh lompat kt kotak ( rumah ) yg kena batu tadi ..
haha cam budak kocik ..

Budak2 zmn sekarang agak2 depa ingat lg ke permainan mcm nie ??
mcm, men guli .. gasing.. tenteng.. kejar2.. polis entri ..
ada ke ? tak pernah nampak pon !! 
anak sedara aku umo 7thn da ada FB .. da  pandai on9 komen gambar sana sini .. 
men game PS3, xBox, PSP ..  btol tak ?
terikir.. kdg2 aku rase bruntung sbb mase kecik dulu dapat rase main permainan padang mcm nie .. hehee ..





selain men tenteng ! men pijak2 pasir pn jadi laa .. hahaa.. 
sekali aku jumpa tapak kaki kuda beb .!
waaa ntah bile org men kuda kt sini pn tak tau .. 




  


Aku tunggu punya tunggu  ~ 
itu angin tak muncul2..  adehh ..
ini laa nama yerr memburu angin .. 
bila jumpa kawasan ada angin ckit jer.. 
terus ingat layang2... 
pelayang tegar laa konon ..! hahaa.. 
 ceit porrah ..
beredar la kitorang dgn perasaan hampa..

soley2 ..

26 comments:

Rozuan Ismail said...

eyh,nak main layang2 ke nak main tenteng ni

syafeeqa said...

awok pun dah lama tak main layang layang lahh. mcm best

alamakk awok tak boleh main tenteng. badan awok dah berat ni. hehe.=p

syafeeqa said...
This comment has been removed by the author.
♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

sis ur 437 follower ;)

jom main layang2 kt sawah petang ni..lumba sape nye layang2 naik tinggi..tenangggg~

nub said...

laa ingat carik angin ahmar. hahahaha

misSbLurRy said...

benda yg x dijangka dibuat lah lg masyuk...

lg enjoy

HAJAR hasan said...

sengal !!! hahahaha~ dah besar pun ada hati nak main layang2. siap main teng2 pula tuh. hahahaha~ mesti rindu zaman ala~ala cemetot ni kan. ;)

nelly said...

bestnya !!
makan angin
=p

pena said...

lama yang amat tak main tenteng ni..
nostalgia zaman dulu-dulu..

zacky ~786~ said...

waN : hehee... dua pn boleh lah !


syafeeqa : best men lyg2.. ek xleh men tenteng daa.. alalalaa... men tenteng leh kurus tau :P

zacky ~786~ said...

PinKy momMa : waaa.. mmg nk sgt .. blk kg.. cuti sem nie kot.. tak sobau den..




nub : sengal!!

zacky ~786~ said...

missblury : btol !! jnji enjoy ..


Hajar HassAn : hahaa... tak rse lg men lyg2 cmne.. haa nie dh rase.. mesti gian nk men.. dh xde bende nk wt.. men tenteng laa.. bek tok kesihtan dan minda.. hahahaa

zacky ~786~ said...

nelly : mkn angin sodap.. cume xde rse.. cmne tu ?? :P


pena : yep2.. btol..

cik sakura said...

xboleh main layang2 sebab hujan kt sini..

el-janna said...

woh syioknyewwwwwwwww

el-janna said...

btw! header cute sgt

nmirmo said...

tengteng best! still maen sampai skang!!! ^_^

Senduduk Kuning said...

AJ dah lama tak main layang2..kalau kat jb dulu selalu buat layang2 sndri..tetiba senyum sendiri bila ingat..~

echaRierie said...

ala..asal x men besbol??
btw, rndu mau main layang2 jgk owh..
hehehe
=D

Love hurt aeNnn said...

best nye maen layang-layang. tak ajak pown.. smpai hati. hihi

aku said...

rindu gila zaman kanak kanak dolu dolu..haha

Si Nuansa Eyqin said...

layang layang? huwaaa bestnya. nak nak main dgn angin sepoi sepoi bahasa. best.

teng teng? lompat si katak lompat. lompat!! alahai rindunya nak main ni. kat sini mana boleh main. jalan tar je semua.

miss'ENH said...

haduuuuhhh..best nye main layang2..tengteng tu mmg pebret lah time kecik2 dulu..huhuhu.. =)

UNA budak BAEQ said...

ahh rendunyaaaa nak main tengteng !
dulu jaguh kampung . haxhax

bebudak zaman sekarang takdenya nak main menda nih . dorang 6tahun pon dah ada awex . haish *tetiba kaitkan awex plak.heheh

alexa yussida said...

dah lama tak main layang-layang..rindula plop

akU GaDis said...

wahh.. mengimbau nostalgia kanak2 plak.. suke men tengteng masa kecik2.. layang2 confirm pndai tegok je :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...