Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, November 25, 2010

COOL BLOG !!

slm semua ..
seLamat malam ku ucapkan ^_^ wink..!


tadi aku jumpa cool blog ...
Agak mantap blog die weyh.. !! suke aku di buatnya..
tapi syg .. seribu kalo syg ..
sbb blog nie xblh FOLLOW.. huhuuu ..

nak tahu blog sapa ??
nie haa...



*pebende nie labu ?



-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

1

2

3

tadaaa .. !!



*mari3 satu rm1.80 x3 jee.. hahaa..



AL kisah die bergini..
td aku tmn mmber aku g shopping kt sremban..
then t'tbe die ckp !! jom cool blog..
aku terkejut laa.. whoaaa... selama nie ko ada blog tak ckp aku pn..
sob x2.. nada tacing.. :((
tiba2 lagi dia sounds aku .. ko nie bangang ke apa ?? nak tanak aku blnje nie ..
lorr aku plak daa kna bangang.. siott ..!!
rupa2 yerr cool blog nie sejenis minuman mcm ice blnded..AL-KISAH..

haha.. nk berdekak pn ada time tu.. ngee :P
p mmg menarik la ice blnded depa nie ..
aku beli perisa oreo+miLk .. whoaa.. sedapp weyh.. mush try..!!
( da la batuk2 ada hati lg nk minum ice ) huhuuu ..



settle jerr shopping bagai ..
blk trus g dinner .. ;)



*teka nasi apakah itu ?































Wednesday, November 24, 2010

WOohOoo .~

MALAYSIA BOLEH ..!!


SKUAD hoki lelaki negara mencatat sejarah gemilang apabila buat julung kali layak ke final Sukan Asia dengan menewaskan India 4-3 pada perlawanan separuh akhir cukup mendebarkan di Stadium Hoki Aoti, semalam.

Kejayaan itu diserikan lagi dengan kehadiran Sultan Perak, Sultan Azlan Shah yang turun ke padang memberikan tahniah kepada pemain negara sebaik tamat perlawanan.


Muhamad Amin Rahim muncul wira negara apabila menjaringkan gol kemenangan sudden death minit ke-75 menerusi gerakan set piece hasil pukulan sudut penalti.

“Kemenangan ini cukup bermakna bagi saya kerana menjaringkan gol kemenangan ini. Tiada apa yang dapat saya katakan melainkan bersyukur kerana memastikan kemenangan negara untuk mara ke final.


“Kemenangan ini adalah milik setiap rakan sepasukan yang mempamerkan aksi menakjubkan hari ini.


“Sudah pasti saya tidak akan melupakan detik bersejarah ini,” kata Muhamad Amin.


Malaysia yang turun selaku under-dog mendahului India 1-0 menerusi gol padang Tengku Ahmad Tajuddin m-32 namun pantas diikat Sandeep Singh tiga minit selepas itu.


India yang memenangi pingat perak Sukan Komanwel New Delhi pantas mendahului 2-1 hasil jaringan Khandker Tushar m-37, bagaimanapun semangat melawan kental barisan negara berjaya menyamakan kedudukan m-49 hasil gol pukulan sudut penalti Azlan Misron.

Permainan bertambah rancak apabila India bangkit mendahului 3-2 m-54 sebelum Muhamad Amin menidakkan impian India mara ke final dengan gol penyamaan 3-3 m-67.


Perlawanan memasuki masa tambahan sudden death dan dari gerakan set piece pukulan sudut penalti, Muhamad Amin yang menunggu ditepi pintu gol India pantas menolak masuk untuk gol kemenangan.


Pada temasya di Doha, empat tahun lalu, Malaysia hanya menduduki tempat ke enam dan akan menentang Pakistan di final esok yang mengecewakan Korea Selatan menerusi pukulan penalti 4-3 selepas terikat 1-1 selepas masa tambahan berakhir.


Nada gembira diluahkan jurulatih Stephen Van Huizen yang memuji semangat melawan kental dan tidak putus asa selepas dua kali ketinggalan 2-1 dan 2-3.


“Ini bukan perlawanan mudah apalagi memasuki masa tambahan sudden death. Sesiapa sahaja melakukan kesilapan akan membawa padah.


“Namun pemain menunjukkan disiplin dan fokus tinggi serta tidak tertekan. Dua gol Muhamad Amin ternyata merubah keputusan.


“Puji saya kepada setiap pemain yang mencipta sejarah hoki negara layak buat pertama kali ke final Sukan Asia,” katanya.


~sumber~



majulah sukan untuk negara..!!

mAti dikeLar suAmi..

Mangsa hamil ditemui pemilik rumah sewa terlentang dalam bilik

JOHOR BAHRU: Seorang wanita mengandung ditemui mati dengan kesan kelar di lehernya dipercayai dilakukan oleh suaminya sendiri di rumahnya di Batu 16, Jalan Kastari, Ulu Tiram di sini, kelmarin.

Rohana Hamzah, 26, ditemui pemilik rumah yang disewa mangsa dan suaminya dalam keadaan terlentang dan berlumuran darah kira-kira jam 1 tengah hari sebelum melaporkannya kepada pihak berkuasa.

Bapa mangsa, Hamzah Mohd, 51, mendakwa anaknya mengalami masalah rumah tangga.
"Semalam (kelmarin) arwah ada menelefon saya kira-kira jam 11.15 pagi meminta salinan kad pengenalannya yang ada dalam simpanan saya. Dalam perbualan itu, saya terdengar bunyi bising seperti pertengkaran sedang berlaku sebelum talian terputus.

"Saya cuba menghubunginya kembali namun gagal kerana telefon bimbitnya dimatikan," katanya kepada Berita Harian ketika ditemui di Hospital Sultan Ismail (HSI) di sini, semalam.

Hamzah berkata, beliau kemudian menerima panggilan bapa saudara menantunya kira-kira jam 2.30 petang, memintanya datang ke rumah anaknya untuk berbincang mengenai masalah keluarga.

"Ketika itu, hati saya semakin berdebar dan apabila sampai di rumah arwah, saya melihat orang ramai dan polis berada di pekarangan rumahnya.
"Saya terkejut dan hampir pengsan apabila polis menunjukkan mayat anak saya dalam keadaan terlentang di dalam bilik utama," katanya.

Hamzah berkata, beliau kemudian melihat suami mangsa dalam keadaan bergari dan dibawa polis.

Ketua Polis Daerah Seri Alam, Superintendan Roslan Zainuddin, mengesahkan suami mangsa berusia 24 tahun yang juga suspek utama kes itu kini ditahan bagi membantu siasatan.

Katanya, polis akan menyiasat kes itu secara menyeluruh dan meminta semua pihak tidak membuat sebarang spekulasi hingga menjejaskan siasatan.



agak tragiss sekali.. @_@ !!

Tuesday, November 23, 2010

ooHH tidAk !! i'm not GAY..



huh .~! entry apakah ini ??

wohoo.. Sekali lagi entry ttg tragiss yg melanda diri... daMNnnn ..

Tadi aku hantar cousin aku g airport naik motor .. die kna blk kg emergency,ke sg petani sbb pokcik aku msok waD kecemasaN .. suspek denggi .. !! Hope tak de apa2 la kn.. oke2 blk ke jln cerita.. selepas settle jerr hantar die kt airport n confirm ticket mlm td kol 9.45 .. aku pn membawa diri .. menuju ke restoran b'dekatan ngn nilai.. (( nilai lg !! nilaii jerr la pn yg dekat :P )) .. Semasa dlm perjalanan kepala hotak aku tak ingat hape daa.. perkataan nie jerr yg tertuliss "nasi goreng tomyan" .. so lantasss n tuntass aku peraah miNyak skuat hati .. LapaUU punyerr psL.. huhuuu..

Dgn kelajuan yg maximaa tu.. (( 100 kmH jerr pn )) aKu ternampak s'org mamat iNdia pakai baju kameja putih kemass dan berstyle gitu.. jln kaki sorg x2.. isshhkk kecian pulak aku tgk mamat niee.. so t'tbe terdetik dlm hati aku utk menolong dia.. Dgn segera aku U-turn ikut jln bertentangan menuju ke arah mamat tersebut..!! smbil berkata .. Abg nk g mn nie ?? jln sorg x2.. nk sy tumpangkn .. wahh.. baik nyerr hati aku .. :P Mamat tu nk g kg cendana kt dengkiL katanya.. agak jauh laa kn dr tmpt aku nk
tuju tu.. Hurmm.. oleh sebab aku pn k'betulan baru lps hantar cousin aku td.. so ada 2 helmet la kn.. mmg rezeki die la kott.. dgn rela hatinya aku menumpangkn dia menuju ke destinasi nya iaitu dengkil..

Semasa dan d'semasa dlm perjalanan tuu.. kitorg pn berborak bertanya ttg perihal diri .. stay mn nie..?? kje apa ..?? kenapa jln sorg x2 ?? .. tak daa transport ke ?? ... emm mmg soalan basic la kn utk org yg bg tumpang .. tak gitu.. ?? kn x3.. tp die punya soalan bg kt aku .. agak pelik ckit ..

"buat apa sekarang ?? dah ada girlfriends ?? asl mn ?? da mkn ?? nama badan awk tak berisi ?? tak kuat mkn ke ?? stdy lg erkk .. kt mn ??
nanti blh la tukar no. fon .. "


DaaaMMMnnn ...
taK sangka puLak si Makhluk nie leh tanya soalan mengong lg membuatkn aku meluat utk menjawabnyaa.. !! dlm kpala hotak aku masa tue dh dpt baca da ckit tanda2 songsang di situu.. tapi aku rilexx jerr.. seLumberr .. buat xde apa2.. t'ba2 dia cerita kt aku yg dia ramai kawan melayu.. dia tak rapat ngn india .. walaupon india tue kaum dia.. dia xsukaa.. sebab india kuat minum arak ... gangstarr sana sini... !! n so on... ok... aku dgr kn jelaaa .. -_-

Aku pn bertanya kt dia.. jauh lg ke ?? kg cendana tuu.. lps simpang dengkil nk masok simpang mana pulak ?? hurmm saya nak bawak laju la .. sebab kena cpt .. member tungu kt restoran nie haa.. blh ?? dia jwb "jgn bwk laju2 i takot" !! huh , " i " daa pulaakk ... haddoii mamat niee.. naik meremang da bulu roma aku nie.. ok .. aku still cool dan wat perwatakkan slumber ..
(( walaupn aku tgh cuakk :P )) ..

Aku tanya lg soalan.. errr .. abg umo bapa errkk ?? die bls agak x2 ?? kepala hotak ko ... aku tanya ko.. ko leh sroh aku agak pulakk .. ceitt... so lg sekali aku melayan kerena dia.. ermm 26 kot.. !!

dia jwb: slh.. 24 ..

aku: ooo .. bila nk kahwin ?? (( haha soalan killer , nk thu btol ke tak die nie homo.. ))

dia jwb: ehh.. tanak la i kahwin ...

aku : lorr kenapa ??? daa kje..da ada kerjaya.. kahwin la apa lg.. kahwin tu kn best .. !! :P

die jwb : err.. oke i terus terang .. i tak suka pmpn (( dammnn nyata dan ternyata la skrg ))

aku : huh.. kenapa ?? (( buat x2 tanya wlwpn pd hakikat nyerr aku dh thu.. ))

die jwb : alaaa malu laa nk ckp ...!!


Gilerr weyhhh.. aku dh tak byk tanyaa da... aku teruss speed motor aku gilerr vavi punyaa.. tapi
Semasa memecut tue.. tiba2 .. die sentuh bahu aku ! smbil berkata "u pakai jaket kn.. blh tak i nk peluk u..sejuk la" dgn sepantas kilat aku ckp sekuat hati .. "err tak leh x2 sy tak biase org peluk x2 sy nie sory eaa "




Apa reaksi korg bila "the truth" dh muncul .. ??



Keadaan aku ketika nie :

  • bulu roma naik ..
  • berpeluh satu bdn ..
  • tgn aku menggigil ..
  • kepala hotak aku terus menerus menyalahkn diri aku ..


Ntaahh laa.. kenapa aku cuaak pn aku xthu ..!! yerrlaa mn tak yer.. tak pernah2 aku mendekati makhluk2 homo niee.. stakat baca kt paper dan tgk kt berita tv3 .. p kali nie.. aku sendiri bersama dgn makhluk nie.. Hadooiii .. nk lari xleh.. sbb aku yg beria-ria nk tlg hantar die ..Kecian punya psl .. Aku rasa mcm berbuat baikk tapi tak berpada-pada.... arrghhh .. !!!!


End of story..

AKu pn smpai ke destinasi Makhluk ajaib nie haa.. Dia turun .. amik brg dia kt bakul mtor aku smbil ucpkn terima kasih dan menghulurkan tgn nya utk bersalaman tanda penghargaan ..!!
(( yeker p'hargaan ?? )) : p ... pd asl nya aku tanak slm .. p kpala otak aku ckp .. slm jela lps nie bkn ko jumpa lg pn amkhluk ajaib nie ... oke fine.. aku slm ...!! cpt2 aku tarik tpak tgn aku dan bla.. time nk blaa jerr.. makhluk nie leh pndang tajam plak kn kt aku.. dan dia berkata-kata lg ..
"nk no fon blh" hebat tak makhluk nie ?? KaUU kena ingat kaUU da tak duduk kat belakang aku .. .so aku blaa bile2 masa jerr Beb.. HAhahAa..







*so mmg btol pn aku blaa cmtu jer..
*1st time alami perkara cmnie.. agk menakotkn sekali .. !! :(
*trauma daa nk tumpang2 kn org nie .. :P
*aku tergelak sendiri pn ada bila fkr blk hal nie..
*member aku smpai gelak guling2.. hampehh ..!
*peristiwa berlaku sblom aku order nasi goreng tomyam.. harap maklum..
*2jerr kot.. aku nk wt entry psl awards.. p smpai skrg tak buat2.. sory la kpd org y tag sbb lmbt.. :(

slmt pg buta..


Mengong punyer oLang.!

slm !! semua..
lame den xwat entry .. sob x2..
hope korg berada dlm keadaan sht sejahtera la yerpp hendaknye..


Entry kaLi nie aku naK meLuahkan rasE xpuaSs hati ..!!
(( haa lme xwt entry,da nk cari psL ))

Tadi aKu g lepaK makan ngn cousin aku kt niLai ..
nk d'jadikan cerita hari nie byk restoran y tutup.. (( mybe still ngn mood cuti raya kot ))
cari punya caRi..
juMpe laa.. satu restoran thaii nie haa..
so lantas n tuntass ktorg mengeport kt situu..!!
naK d'jadikan cerita lg ..
restoran nie k'kurangan main power.. so customer serve depa xbrapa nk mantap la kn..!!
setengah jam ktorg duduk baru laa dpt order makanan..
2 baru order..
dpt yer.. maUU tak + lg setangah jam.. hammpess..
tapi walau cMne poN ..
kite oLang fhm ngn situasi semasa ..

Nak d'jadikan citer.. (( bape byk citer da.. ))
Ada lah makhluk yg tergolong tak fhm akan situasi semasa...
t'ba2 aku ngn cousin aku syokk nyerr tgh santap hidangan ktorg .. ada bunyi suara sumbang..
smbiL berkata "aiiyaa mcm mn lu olang buat keja, mauu byr pn ssh ke"
time tu s'org dr pkerja restoran ada kt situ..
smbil terkebil kebil mata.. pndang mamat xfhm situasi tu..
si mamat nie poN bg duit kt minah nie.. (( oo.. pmpn rupanya p'kerja tu ))
settle je..minah nie pn pulang kn baki ..
Mamat yg tak fhm situasi nie leh maki hamun kuat x2 kt minah 2..

"lu olang buat kje byk lembam woo.. nk byr susah ka ? bodoh punya olang tak reti buat kje"
smbil bereda , mulut smbil berkata-kata lg ..
"bodoh yerr olang"
agak x2 aku ada laa .. dlm 6 kali die sebut .. :P



so dlm situasi nie sapa yg bodoh ??
apaa laa agknye mamat nie yerr mslh pn aku xthu ..
da laa cina..
mkn kt kdai citarasa melayu..
lepas tu nk mengamuk xtentu psL !!
awat restoran Itik gantung sume da tutuP ke ??
bengang beB aku td..
tgh dok selera yerr mkn + hati pn senang..
tiba x2 berubah jadi xsenang..
mkn dlm k'adaan MARAH .. (( cmne tu ?? )) ntah aku pn tak dpt bygkn..
naK jerr aku baLing maNgkuk tomyaM kt die.. biar jadi mangkuk tingkat teruss.. puaSS hati..

Respect la cikit org lain ..
Mn pergi smgt ONE Malaysia kaUU tu..
Budi bahasa.. lg laa.. xpayah ckp..
Maki orang kuaT x2 buKan dapaT pa pon .. (( Nasib xdpt apa2.. klw dpt tapak kaki td !! haruu ))


~ rase cm nk teMbakk jer kaUU kt situ..






Tuesday, November 16, 2010

baLik KG.. ~

BaLik kg...
woohohoo.. bALik kg..!!
hati giraNg..


Berakhirlah kelas aku d' seM nie..
setElah berhempas puLas tok siaPkn sgala project dan asgmnt + Quiz vs miDterm..!!
Akhirnya ...
waktu2 y d'nanti kini telahpn tibaa.. yiihaaa..
kjp lg dlm kol 9pg..aku bertoLak blk jB..
dh 3 bln beb aku xbalik jB.!! sob x2.. :(
sok nk raya baru nak balk erk ?? haha ..nasiB ko laa..

Nak jadi kan cerita.. hari ini sehariaN aku tak tido ..
kna settle kn project "melodic door chime" ...
whoaa.. agaK sakiT gak la kn kepaLa..
kusutt woo..
tp biLe dh siAP .. puAs hati bEb.. rasa mcM nk teRbang jerr.. haha ( tipu la ko )



Jom tgk iNi gaMbar..









*tekan ( ting tong )


tadaaa..~!!!
amcM ?? nk terbang tak ?
( aik bru sehari tak tido , dh msok air dh kaUU ) haha


Project aku nie kna suBmit 19hb nie..
p aKu bLk kg kn.. trus smbg cuti stdy leave seminggu..!!
d'sbb kn aku mLs nk uLang aLik..
so aKu settlekAn project nie seLincah dan secepat y muNgkin ...
beRgini lah hasiLnya..
p nk kna wt report niee.. Nasib baik ada mmber yg xblk kg..
staY Miat sMpai finAL t 28hb ..
so aku wat kputusaN utk seNt my report via eMaiL .. :D bijoK tak pokcik ?
hahaa...







Sy wAkiL drPd bLog More thaN worDs !!
iNgin mEngucAPkan seLamaT haRI raya koRban kpd sume tmn2 blogger..
taK terkcuali kpd BW y sudi sggah dan bertaPak d'bLog y xsbrapa nie haaa... ;)





*aku bLk mereMpit wooo..!!! hope sMpai la yerrpp heNdakyerr..
(( 4Jam woo .. maUU tak kebaS punggung aku.. ))
*mybe dlm beberapa haRI iNi aKu xOn9 kot..
*so u olang tggal la u olang yer link kt aKu punya bLog !!
*naNti aku teRjah bLk..


slm !!







2 in 1 ..



Wohoo...
dpt award from ajie a.k.a labah2 merah dan nora ..

5 interesting thing fact about person who give u this awards..

ajie :
~ tak suke pd binatang.. kecuali labah2 :P
~ suka menyanyi ..
~ suka pasang lagu kuat2 .. haha tol tak ?

nora :
~ kt blog die ada cendawan
~ ske join contest n GA
~ suke bende comel..

ok la tue.. 3+3= 6.. fair n equitable ..!!

btw .. thnks yerpp korg..


Monday, November 15, 2010

Cinta Di Mata Anda

BannerFans.com


Yeah den DapaT Awards lg, kali nie dR En.MHZ !!!
thnks thnksss :)


Merujuk perkara d'ataS ..
aNda dikeheNdaki untuk menulis nama pnuh,meMberi pendapaT/komen trhadap cool fm dan definisi cinta di mata anda..



1. Zacky !!

2. Cool fm mmg cool .. paduh + karat + mantap dgn ayat2 cinta .. ala2 lgu rossa gitu..
hahaa..

3. Cinta itu , boleh d'umpamakan bagai makan sambal belacan.. walau pedas hingga mengalir air mata.. masih mahu di makan jua.. ;P





*Cinta ialah usaha untuk mengejar kebahagian dalam kehidupan.. Cinta juga akan selalu membuat kita tersenyum .. always n forever ..!! Insyaallah.. :)


*jom BW ..



Sunday, November 14, 2010

Tembak jgn tak teMbak..!!

SHAH ALAM: “Saya hanya mampu tunduk dan menangis selepas diugut bunuh,” kata Salim Al Makmun, 28, pekerja stesen minyak yang juga mangsa samun tiga lelaki termasuk seorang remaja berusia 16 tahun, di Jalan Glenmarie U1/1, di sini, semalam.

Warga Bangladesh itu mendakwa, kejadian berlaku kira-kira jam 3.35 pagi ketika dia bersama rakannya, Mohd Rafiqul Islam, 25, tidur di dalam stesen minyak sebelum dikejutkan dengan bunyi dentuman kuat akibat kaca pecah.


“Rakan saya kemudian melarikan diri dan bersembunyi dalam stor, manakala saya tidak sempat berbuat apa-apa selepas dikepung dua lelaki bertopeng.

“Lelaki bertopeng itu mengugut akan membunuh saya jika melawan, menyebabkan saya tunduk menggeletar sambil menangis,” katanya.


Semua penjenayah terbabit bagaimanapun berjaya ditembak mati polis di Jalan Kerjaya, di sini, sejurus selesai melakukan samun.


Salim yang sudah dua tahun bekerja di stesen minyak itu mendakwa penjenayah terbabit memecahkan cermin kedai menggunakan tukul sebelum masuk.

“Mereka ada parang, tapi saya tidak dapat mengecam muka mereka kerana dua memakai topeng dan seorang lagi memakai topi keledar.


“Saya hanya menuruti kehendak mereka dan tak mampu buat apa-apa. Mereka ambil wang, rokok dan telefon bimbit saya sebelum melarikan diri,” katanya yang masih trauma dengan kejadian itu.

Aksi suspek terbabit menyamun berjaya dirakam kamera litar tertutup (CCTV) dan ia kini diambil polis bagi dijadikan bukti berhubung kejadian itu.


Pengawal keselamatan, Amar Singh, 68, pula berkata, pada mulanya dia menyangka bunyi dentuman kuat adalah mercun, sebelum beberapa anggota polis ke pondoknya berkawal memintanya dia tidak keluar. ~sumber~



  • zmn skrg manusia dh xde sifat kemanusiaan da..!! hati maUU kering jerr.. antara pengajanran utuk mngajar makhluk2 perosak cmnie... Tembak jerr.. senang.. klw hidup pn nyushkn org lain watpe.. emo plak pg2 nie.. :P

terfikir.~

Taliban serang lapangan terbang



Militan cuba cabar NATO lancar tiga serangan dalam tempoh 24 jam



JALALABAD: Pergerakan Taliban menyerang lapangan terbang utama dan sebuah pangkalan tentera udara di Jalalabad, timur Afghanistan, antara tiga insiden dalam tempoh 24 jam yang memberi isyarat kumpulan itu sedang meningkatkan serangan.

Dalam usaha untuk menunjukkan mereka mampu bertahan, tentera Pertubuhan Perjanjian Atlantik Utara (NATO) mendakwa mereka mencapai banyak kejayaan.

Tetapi, militan meningkatkan serangan di Jalalabad di timur Afghanistan, Kunduz di sebelah utara selain di ibu negara, Kabul, kelmarin. Serangan dilihat bertujuan memberi mesej jelas kepada pemimpin NATO yang akan berhimpun di sidang kemuncak di Lisbon minggu depan, bahawa isu keselamatan di Afghanistan masih jauh daripada penyelesaian dan Taliban tetap menjadi musuh utama.

Serangan di Jalalabad dan Kunduz juga berlaku menjelang majlis memperingati ulang tahun ke sembilan pemerintah Taliban digulingkan di Kabul menerusi serangan askar Afghanistan yang disokong Amerika Syarikat atas dakwaan membantu kumpulan al-Qaeda sebelum peristiwa serangan 11 September.

Dalam tiga serangan itu, 10 penyerang terbunuh, dua daripadanya memakai jaket bom. Peningkatan keganasan juga berlaku ketika Presiden Amerika, Barack Obama, dijadual menilai semula strategi perangnya di Afghanistan bulan depan.

Panglima angkatan tentera Amerika, melaporkan pelbagai kejayaan yang dicapai dan beliau komited untuk memulakan pengunduran tentera berperingkat bermula Julai 2011, tetapi peningkatan keganasan bakal memberi impak buruk selepas Parti Demokrat dikalahkan dalam pilihan raya pertengahan penggal minggu lalu.
Ia juga berlaku ketika usaha penyelesaian konflik melalui perbincangan semakin diterima dan rundingan damai kian hampir dilaksanakan.

Penganalisis berkata, Taliban berjaya membuktikan mereka mampu melakukan serangan seiring dengan beberapa peristiwa penting di peringkat antarabangsa dan insiden terbaru itu bukan suatu perkara mengejutkan.

Pihak Taliban cuba menunjukkan bahawa Amerika tidak mampu mengalahkan mereka secara ketenteraan sejak sembilan tahun lalu manakala satu pihak lagi ia mahu diterima sebagai satu kuasa politik berpengaruh di Afghanistan, kata Pengarah Pusat Analisis dan Penasihat Afghanistan, Ghulam Jelani Zwak.

Sekurang-kurangnya lapan pejuang Taliban terbunuh apabila kumpulan itu melancarkan serangan ke atas pangkalan tentera udara NATO di timur Afghanistan sebelum subuh semalam. AFP/Reuters



  • terfikir seketika.. sapa punca segala penyebab ..yg sllu memburukkan nama islam?
  • dr mn sumber ni dtg ??
  • AFP/Reuters.. ??


perfect lie...!!

juaL MANUSIA lg untung erkk ? isshkkk...

12 lagi bayi dicari


Suspek dibayar sehingga RM15,000 seorang



KUALA LUMPUR: Suspek wanita yang hidup mewah kerana dipercayai menjadi pembekal bayi kepada sebuah hospital swasta di Jalan Ipoh di sini, dikesan sudah menjual l2 bayi kepada hospital itu sejak beberapa tahun lalu.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Seri Mohd Bakri Mohd Zinin, berkata kini pihaknya sedang mengesan bayi yang diragui statusnya itu dan tidak menolak kemungkinan ada kaitan dengan suspek.
Kita masih menyiasat suspek bagi mengesan bayi yang sudah dijualnya dan turut mengesan wanita yang pernah bersalin di hospital itu bagi membantu siasatan, katanya kepada Berita Minggu, semalam.
Beliau berkata, sejak terbabit dalam kegiatan itu, suspek dipercayai dibayar oleh hospital berkenaan antara RM12,000 hingga RM15,000 bagi seorang bayi yang diperoleh.

Katanya, polis kini menjalankan siasatan bagi mengesan individu yang terbabit dengan sindiket itu terutama orang tengah yang mengatur mangsa untuk datang ke hospital berkenaan.

Difahamkan, bayi yang dilahirkan di hospital itu bukan saja dijual kepada rakyat tempatan yang berkemampuan, malah ada yang dijual ke negara jiran terutama Singapura.

Kita masih menjalankan siasatan sama ada terdapat individu lain yang terbabit terutama orang tengah yang mengatur mangsa datang ke hospital itu untuk bersalin.
Kita percaya, orang tengah atau pengantara ini menggunakan taktik tertentu bagi mengumpan mangsa untuk bersalin di hospital itu dan dipercayai turut menggunakan wang ringgit bagi mengumpan mangsa, katanya.

Beliau juga tidak menolak kemungkinan mangsa turut ditawarkan tempat untuk bersalin secara percuma di situ namun selepas bersalin, mangsa dipercayai diugut untuk menyerahkan bayi mereka kepada hospital berkenaan.

Berita Harian semalam melaporkan, wanita berusia 40-an yang hidup dalam kemewahan dipercayai hasil daripada penjualan bayi itu ditahan di rumahnya di Kota Bharu, Kelantan dan kini ditahan reman seminggu bagi membantu siasatan.

Sebelum ini, seorang doktor yang bergelar Datuk ditahan bersama isteri dan anak perempuannya termasuk tiga kakitangan hospital berkenaan pada 1 November lalu, namun kesemua mereka dibebaskan dengan jaminan polis pada 9 November lalu.

Selain mereka, turut ditahan seorang wanita dan dua lelaki pada Selasa lalu dipercayai ada kaitan dengan sindiket terbabit dan salah seorang daripada mereka ditahan reman sehingga esok




*zmn skrg.. manusia sanggup buat apa saja utk dpt DUIT..!!!

Saturday, November 13, 2010

AWARDS frOm ~yana~ !!



tHanks YaNa ...

KeRana sudi beri aWArds nie kpd sy .. !!

as uR followeR .. hehe

whoaaa.~ TERHARU ..!!

HELLLOOOO feLLOww .!!
know what , your bLog is SO CANTIK TaUU..
so I giFt u a SPECIAL GIFT ..

ITS AWARDs ...!!

Yiihaa...



Eherrmm x2...
terlebih dahulu sy ingin mngucapkn ...
special thanks to ~FeeZ~ a.ka. cucuatokaji ..
kerana sudi yerr..
sudi meMberi awaRds ini kpd sy... hehe..
sy bergitu terharu sekali + segan silu ..
gumbira tak terkata .. rasa mcm tak percaya pon ada.. :D

oke ..
for information .. this is my 2nd awarDs dr FeeZ ..
1st aWArds sy ni haa (( click sini )) !!
err.. p lom tag lg la mmber blogger...
nanti ada masa eden buat eh wahai cucuatokaji..
bereh boh..!





aWArds ni d'beri bersama dgn soaLan y wajiB d'jwb.. haa gitu..
joM tgk sapa y kenaa...!!


  1. Berikan satu nickname untuk pemberi award : ~ FeeZ Yang Baik Hati ~

2. Ucapan untuk pemberi awaRd ini : JaLan meNuju ke DepaN.. iNgatlah masa HadapAN !

3. Berikan 6 nama aRtis yang korang minat :
  • Butterfingers
  • Metallica
  • Avenged Sevenfold
  • Greenday
  • Bunckface
  • FaizaL TahiR .. !!

4. Beri award ini kepada 10 kawan blog atau follower :

~ sy nak bg kpd.. KamUUU.. KamUU..KamUUU.. yang sudi TErima awards ini daripada saya sekian terima kasih !!





*excited pg kjp lg ada kursus pra-perkahwinan..
*cmne la agakyer.. adakah = bosan,ngantok or menarik..!
*hahaa.. Good Morning Bloggers sume.. :)

nak tahu tak ..!


Nak tahu tak.. ?
CO-Q aku faiL .. dapat 22markah ...

Nak tahu tak.. ?
kenapa ... click ~sini~ ..

Nak tahu tak .. ??
mcm mana aku nak buat supaya lulus CO-Q ..!!


ni haaa.. HAMIK ko ..





*sory pic xbrpe nk jelas.. :P





aku kena join KURSUS PRA-PERKAHWINAN bhaaiii ..!!
arrgghhh ..
apakaahh sume niee ???
Politik btol la Miat nie .. ADa ke patot ??

Isshhkk tak patot x2..
nape laahh kursus kahwin ?? nape bkn kursus photoshop ke.. cara tgkap rama2 ke..
Daammmnnnn ....



Antara sbb aku mls nk join :

  1. tak tercapai akal lg nk msok kursus niee
  2. kena byr rm30.. tgh pokai nie beB..
  3. kna bgon pg .. sok sbtu,mgikut jadual zacky ptot bgon kol 11 haha..
  4. xde calon lg cmne nk khwin ?? (( spe nk khwin ngn aku ?? angkat kaki ))



Padan muka kaUUU .. soh attend Co-Q kaUUU g cabut.. merayap sana merayaP sini..!! apa nak jadi ngn kaUU nie.. lain kali xpayah dtg lgsg ..senang dh mmg confirm kaUUU kna repeat CO-Q sem dpn... xpyh nk join kursus nie..

adesss....
apa nk buatt.. nk tak nak.. kna sertai gak..!! mmg best la kn.. lg pn sekali s'umur hidup .. byran pn murah berbanding kursus kahwin kt tmpt lain.. untung la ko.. haha.. ( sedap kn hati ) ..
LULUS yerr psl eden sggup wat gapo jo.. hobin jang hobin.. :P

Note :

  • ur attendant is COMPULSORY ..!
  • make suRe wear pRoPER attire ..
  • Bring along ur pen,pensel to make a note ..



~ okay .. nk btw .. kpd korg y berminat utk mnyertai/daftar kursus pra-perkahwinan meyh click sini .. sini.. dan sini !! pmbayran terlakluk pd terma dan syarat.. yerpp.. hahaa.. *sje xd kje cari kje.. :PP


adioss .. slm blogger ku ucpkn..!!





Friday, November 12, 2010

MAGGIE..~! stylo ke tak ??


sapa nak join ??
AKu NAK buAT GA ..

sape menang die dapat stock maggie utk sbulan ..!!
hahahaa...






Xde maKnenya aku nak wat GA.. ~
mn tak nyerrr ble wt BW jeee msti ade org join GA la .. contest la n so on..!!
terkebil kebil bji mata nie tgk..
bkn apa.. @_@

nak join gaK.. !! hehe..


back to the topic pokcik.... !
ntah tiba2 jerk nk wt entry psl maggie.. bkn apa td ptg member aku ajak mkn MAggie .. aku pn jwb "apa brg beb mkn maggie" .. wt rosak kn kpala hotak aku jerr yg dh sememangnya da rosak nie.. dgn sLumber dia jwb blk ~

"alaaa tak stylo la lu mat xmkn maggie, tak student la cmnie" !!

hahaa.. nak tergelak aku ngn ayat si mamat toya makmin niee.. bila d'fkr kn blk .. betul gak errk.. asal d'gelar student jerr, tak lari dari makanan maggie.. tp walau camne pn ada gak kn student y lgsg xmkn maggie .. tak di nafikan di situ..

aku akan mkn maggie bila :
  • pokai thp gaban..
  • nak save duit..
  • bosan2 .. (( errkk..ada errk mkn mggie sbb bsn ))
  • cpt.. (( dgn hanya 2minit jerr siap + 3mnt mkn hbs daa hehe.. ))

PersoalaNya sekarang .. stylo ke mkn maggie ??? hahaa.. ada apa ngn stylo..!! nk bergaya tunjuk kt member yg kita tgh mkn maggie.. so rasa hebat la kn diri 2.. jilat mangkuk smpai thp licin (( mmg mgkuk tingkat la ko )).. terkeluar hinguss segala bagai time mkn.. kna plak maggie tomyamm lak kn.. pergghh .. mmg tak laa .. !!


*oke.. 2 jerr kot n3 aku tok topic mggie...
*Jom2 dinner.. kebulur da nie.. ;)

joM meNgundi..!

mArilah kita beramai-ramai pergi mengundi "cerita kreatif" dlm segmen yg d'pperkenalkan oleh BRTOHER BEN ...

this is it :

Assalamualaikum...

Hari yang singkat untuk Si Tukang Tulis. Si Tukang Tulis ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yang sudi menjengah tengok Cerita kreatif Si Tukang Tulis. Pagi ni tengok Taiko BenAshaari dah buat satu lagi strategic maneuver untuk geng2 mafia nye yang ramai. Beliau telah memberi arahan baru untuk geng mafia sekalian mengundi Cerita Kreatif pilihan ramai...dengan syarat tidak mengundi untuk diri sendiri. Sorang hanya 1 undi sahaja!

Untuk itu, Si Tukang Tulis akan menerjah mereka semua dan memilih pilihan Si Tukang Tulis, Maka dengan rendah diri Si Tukang Tulis ingin mengajak para jemaah blog ini untuk mengundi Si Tukang Tulis :) Untuk membaca sila klik Cerita Kreatif Si Tukang Tulis dan untuk mengundi sila klik di Undi Si Tukang Tulis di BenAshaari. Hanya perlu taip FAREEDSAIRI di komen en3 tersebut.

Jika anda nak membuat pilihan yang lain sbb Cerita Si Tukang Tulis tidak mencapai gred standard A (huhuhu...) sila lihat mafia2 BenAshaari yang terpilih :) Undian anda sangat bermakna untuk kami...hehehehe


Sumber:



okayy~ utk mengundi.. sila cLick sini !! cuma tinggalkan komen nama2 mereka yg tersenarai di atas... jom2 .. ada lg 35minit dr skrg.. hehe .. :D




Thursday, November 11, 2010

Cerita Kreatif ~ !!






SEgmen "cerita kreatif" dr bLog Brother Ben kita yg kacaK lg meLetop nie..~
dgn paNtas aku gerak kan jari-jemari aku utk join segmen nie..

JoM bca cerita Kreatif la sgt drpd aku ni :~



~ haNya maMpu tersenyum bersendiri bila ditanya ttg blog..

~ tapi kini aku dh blh tersengeh sorg2 cm org gila..
lg2 bila melihat blog yg menarik dan mencuit hati..
main bLog sAmpai Lupa naK mAndi...
baU bdn pn dh mcM kaMbing.. hehee.. :P


~ Dgn BLOGGER AKu dapat meLihat pelbagai blog dr seraTa Dunia..!!
Jauh buKan penghaLang lg ..
snggup ber'buat apa saja utk menjejaki Blog mereka..
meredah hujan... meradah laut yg luas.. mendaki gunung.. mendaki zIrafah.. :P hehe


~ Blogger meMbawa aku ke saNa sini .. uNtuk Liputan daRi maSA ke seMAsa ..!!
ibarat si monyet(blogger) ..
dgN saTu CLICK jer die peLuk aku dgn eRat
dan terus
meMbawa aku pergi keMana sajA yg iNgin aku tuju....



~ kadang2 jari-jemari tgn aku dah tak mampu nak menekan keyboard lg daa..
kerana sggup berjaga sampai lewat mlm...
mungkin dgn mengguna kaki ..mampu mengatasi rasa ngantok kotww.. haha



~ dALaM duniA Blogger ..
aKu muLa meNgerti "apa itu follower"
aKu follower ..kamu follower..Dia follower.. Kita semua sebenarnya follower yang sama dan
sama2 mengejaR kepuasan berBlogger ..
mengethui setiap perkara yg ingin d'kongsikan kita bersama. yeah.. !



~ Fikir caMne nak wat BLog aKu yg tak seberapa nie supayA menjadi lg meNarik ..
tertarikk..
tp bukan teH tarik .. !! hahaaa...





*2jela kotw y aku mmpu...
*actually dr ptg td bnde ni kt draft..
*p aku busy ckit utk settle kn present BI mlm nie
*wish me luck k.. !!




















Huh, 100 FoLLower dh ke ??!! (( thnks Brother Ben ))




whoaaa..~~
edEn rasa teruja ..
mn tak nyerr .. dgn hanya sekelip mata jerrpp tibe2 dh ada 103 follower ..!! dasyat2..
special credit to BROTHER BEN kita..
thnkss sgt2 to brother ben kerna telah wt segmen suaL kenaL bLogger yg hangat dan jayaNya sejak2 baru2 nie...
Dan terima kasih tak terhingga drpd den kpd korg yg sanggup follow bLog edeN y tak sebrapa nie..



~ lawo tak no. nie (( 101-11102010 )) hehe !!




Brother Ben ada gaK kata nk kuarkn segmen baru..~!! ape erk agk yerr.. ??
Haa.. ni haaa .. !! CERITA BERDASARKAN GAMBAR !!
amcm ada bran ??
marilah kita memerah otak utk meriahkn lg suasana yg dh sememangnya meriah....



*aku nk wt entry cmno nie.. xdo ideo eden..

Blog Review - 1 Hari 1 Blog di Riwayat Hariku

tErtarik dgn post dgn "blog review oleh Mira Hassan" mngenai program review di blog Gnesop ..

JoM join ..




  • CLICK BANNER di atas ..! utk joiN mengikut teRMa dan syaRat..



MenaRik :

~ cabutan bertuah akn d'adakan pd setiap akhir bulan (utk blog y tersenarai)

TujuaN prograM :

~ utk M'mbuat reView teNtang bLog daN akan Tersenarai daLam bLog review BLog RH. n Brother GneSop akaN cuBa menguLas dgN caRa tRbaik bG meMastikaN aNda m'neriMa traffic dr review teRsebut ..!!


tQ Mira ^_^ !!

Wednesday, November 10, 2010

Wakakaa..~!


Hahaaa...
geli hati aku mlm nie.. yeah, dh lme kotw aku xktawa sorg2 dpn laptoP ..hahaa ( cm org gila ) ..
mmg... gler blogger.. !!

lg satu, aku baru sedar tarikh keramat hari nie 10112010 !!
lawa kn tarikh nie.. namun d'sblik tarikh nie mcm2 peristiwa y berlaku...
dr rakan2 blogger ku sume.. dan kisah hidup aku sndiri ..
skrg aku dpt thu sdikit sbyk ttg apa itu blogger ...
maklumlah.. aKu baru blajaR nk b'Blog nie... klw2 ada slh silap harap2 maaf2 kn jela erkk..!!

pEacE nO wAr ..


esok akan muncul lg satu tarikh keramat + lawooo.. ~ 11112010 ~
hope korg guMbira sllu.. n truskn m'mblogkn diri anda.. !!


akhir kata : majulah blog utk negara.. :P
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...