Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, July 24, 2012

Hand Phone aku hilang ~


 kejadian berlaku pada pkul 5 ptg waktu ketika ingin balik hostel kat unikl miat .. sampai je aku kat unikl , aku terserempak dengan kawan lama aku.. then kitorang pn berbual panjang.. dlm pkul 6.40 ptg gitu .. aku pn ingin beredar sebab mau beli makanan untuk berbuka.. mmber aku mintak no fon supaya leh keep contact nanti .. aku pun beraba raba poket seluar aku.. sekali.. alamak !!!  where is my phone ..~

damn gile aku ketika tu.. mcm orang mati kutu .. ( klw mati anak teruk sangat ) , berguling2 aku kt tilam mmber aku.. aku cuba ingat kembali mana aku letak .. dan bila last aku make call ..

setelah wat kaji siasat mcm dlm citer detective conan .. ternyata sudah , bahawasanya dan muktamad .. h/p aku hilang semasa dlm perjalanan dari ampang ke nilai menaiki motor kapcai !  adeh ..

frust beb , mcm2 no. ada dalam tu.. dan tu plak merupakan h/p kesanyangan aku sebab aku bile time kje part time sem lepas .. bayangkan.. aku praktikal , balik2 praktikal je terus kje part time kat airport !! perghh penat bhaii .. cari duit yer pasal .. sanngup ku tempo jua .. dan hasil nya h/p tu la berjaya aku milik ..

walaupun sekadar h/p biasa .. iaitu xperia x8 ! tapi perasaan kasih sayang aku kt dia xpernah padam .. hanya tuhan saja yang tahu bertapa pilu nya hati ni ketika ini .. sob3 .. 

*ayat nak best ...

aku da try call ! tp ada suara awek cakap voicemail .. mm apa la nasib ..

apa pun think positif .. mungkin tu bukan rezeki aku.. kan3.. dan ujian yg aku perlu tempuhi di bulan ramadhan yg mulia ni.. aku di uji utk bersabar  dan tenang wlwpun dlm situasi yang mengusutkan ... 

semalam jugak aku renew simcard baru kt airport KLIA .. sebab situ celcom centre yang bukak sampai kol 10 malam ...  

sedih . pedih . padu !


* nak tanya ni .. korang pernah hilang h/p x ? apekah perasaan korang ketika itu .. hohoo





14 comments:

cherry_ijau said...

kesian kamu . beli xperia9 pulak ye ..

blogtilldrop said...

betul betul bukan rezeki la tu

Nurul Husna Mohd Halim said...

kawan sy pena hilang hp..mmg mule2 fikir xkan dapat balik..sb hp mahal kan...tapi sb kan yakin kan jugak ati ,doa biar orang yg tjumpe tu pulang kn..n orang tu pulang kn jgk beberape jam lepas tu..walaupun sbnanye org tu boleh je pulang kn die x jauh pn gn ktorang sbnanye..dlm 1 poli jgk

Srikandi Bonda said...

redha la ya, rezeki bersama sekejap aje. InsyAllah, nt dpt hp lain. ^^

Do visit : http://m2mcarehouse.com/

Semut Senyum said...

hilang tak pernah, tapi masuk dlm mangkuk tandas tak dapat diselamatkan. ehehhehe...

memang pedih. dunia terasa terhenti seketika...
**jangan letak phone dalm poket kalau nak ke toilet. ^___^

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak x penah..tp husband akak biasa hilangkan henpon dia..sama jualah cicir ms naik moto

putryteya said...

huuu . sedihnya . xperia tu !! adehhh ,,

takpe , awak tabah menghadapi dugaan . teya pun pernah gak hilang . pastu jumpa balik . hahaha

Nurskyler said...

banyak besabar ya . nak dapat hp lagi bagus kot hehe :)

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

huhuh ;) kesian nya ;) bersabar je la.. dah susah nak dpt hp tu balik.

eimah siti said...

sabar je la ye......

gadisBunga™ said...

penah hilang henpon. 2 kali. perasaan...rasa macam nak luruh jantung!

ct kektus said...

tak pena hilang lagi. rosak pernah lah.

nanti dah ada duit, beli je yg baru. s III kan dah keluar. :D

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

kite prnh hilang 3x hp! stiap kali duk asrama hilang..ape la nasib..huhu..nsib hp murah..cik suami pun mcm awak gak hilang..tgh naik mtor smpai2 rmh hilang..yg abah dia bg hrga 1000.. adei..mmg kna bli yg murah..risau hilang lg..huhu

Azham Vsvc said...

Sayangnya fon hilang...nak buat mcm ne dah buka rezki...redha je la kan huhuhhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...