Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, June 12, 2011

Terima Kasih Fifiey ~

Assalammualaikum ...~



sapa kenal sama ini orang ? orang mana ? haaa cer - click  ~SINI~  !!
nama dia ialah Rtp Farhanis Shafifi Bt Raja Sazali ..  dan nama blog dia Fifiey Lycee Maration 
wahh .. menarik kan nama blog dia..    ^_^ ..

Fifiey ni merupakan kwn blogger yang  baik baik hati org yer..  peramah dan suka berkongsi cerita dalam blog dia.. perkataan dan kata2 yang dia gunakan dalam setiap entry dia memang unik .. kadang2 kelakar , boleh menyebabkan aku gelak sorang2 beb .. hahaaa..  tak caya ? baca lah blog dia.. anda pasti menyukai yer..


sebenarya aku terharu dengan fifiey , sebab sudi menyahut cabaran yang aku kenakan kepada dia di 'formspring'  ..   yang pada mula yer hanya ingin bergurau senda ..  bertanya tentang makanan tradisional seperti budu , n cencalok ..  memandangkan fifiey ni orang kelate .. gomo kelate gomo ..~  budu ni mmg favorite dia .. so aku pun cabar utk makan cencalok  ...  fifiey berminat dan teringin utk mencuba yer..   lalu terus aku sent menggunakan khidmat pos laju  terbang ke negeri kelate.. huhuu ..

hebat kan ? ehem2..  'baik ada makna tu' ...  yerp memang ada makna .. makna yer aku ingin melihat cara fifiey menyediakan sajian makanan cencalok ni .. memandangkan aku ni memang 'jakun' dan tak suka makan budu cencalok bagai ..bagi aku cukup lah sekadar dapat melihat fifiey meyediakan sajian tu.. dan memberi sedikit komen tentang rasa itu cencalok .. hehee..

Jom tengok ini ..~


Fifiey Maraton Show the way to serve 'cencalok'

                         



Thanks fifiey ..~





p/s : terlampau bandarkah aku ?? sambal belacan aku makan tau .. tak akan Melayu hilang di dunia.. ~ hahaa.. tetiba ..


pssttt.. ini entry auto post  :D

9 comments:

J.Syazwana said...

tak suka gak budu dengan cencalok.
tapi sambal belacan sedaapp !!
heeee :P

momochan said...

budu..tempoyak..cencalok..haiyaa manyak suka la itu !! nyummm!

apik pehe said...

hahahah..semua tu apik makan

d_LA said...

x pnh try lg cencalok..huhu..npk fifiey buat tu cam sedap la pulak

Nur said...

hey, budu bes la. Tapi cencalok tak penah makan lagik. sedap ke eh?

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hye zacky.. hehe. bru baca post ni.. tq tq.. tq for this entry:)) dh habes cencalok tu...jap je makan ramai2...:)

bunga said...

suka budu..haha..layan..

HUDA said...

erk!

Rozuan Ismail said...

haha.nak tengok video zacky plak wat cencaluk.huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...