Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, July 21, 2012

Sahur ~



Hari pertama b'puasa pada hari nie, aku hanya meneguk 2 teguk mineral water then niat dan terus tido ..! haha , haru betol .. teringat pula masa zmn stdy dulu time duk hostel .. siyess meriah gile .. bgon kol 4.30 kjut mmber satu bilik n jiran bilik sebelah .. huru hara di awal pagi .. then kitorang ramai2 turun pergi cafe utk beli makanan.. ada yang dah beli siap2.. so dia stanby je kat bilik utk buat air dan tunggu member2 yang sedang beli makanan suapaya dapat makan sama2 nanti..

best gile ! tp selalunya aku la akan tunggu dieorang.. sbb aku makan bubur lambok yang di ambil di masjid selepas asar.. then simpan buat makan sahur.. proses jimat cermat berlaku di situ ! hehe.. siyesly , bagi aku xperlu kot utk beli makanan selalu.. sebab sahur aku xmakan byk pn .. bubur lambok tu pun dah terlalu banyak utk aku.. so jangan la membazir nyer kwn2.. ! nk tiru skill ? no hal la.. nanti lepas asar g masjid tau amik bubur lambok.. hahaa ..

rindu zaman dengan kawan2 satu hostel , satu umah sewa, satu bilik .. satu bangasa , satu negara dan satu Malaysia !


*ptg ckit nanti nak kuar g beli kurma la..




11 comments:

Tihara said...

akk penah jugak ambik bubur lambuk kat mesjid masa study dlu...sedap gak kan.. selamat berpuasa :)

Adylia Qarissa said...

huwaaaaa...dkna pon rindu kat kawan2 belajar dulu.. :(

eimah siti said...

cik siti masa duduk hostel dulu, makan pukul 3 pagi....stay up...huhu..cafe pun tak buka kul 4.30 pagi tuu....huhu....ada member yang bw periuk nasi, and kitaorang just panas kan lauk ja....hehe...http://eimah2328.blogspot.com

SoLy SoLicious said...

sy pun sahur td nan air mineral gak..bse la..duk perantauan..

putryteya said...

rindu jugak waktu berbuka kat KMPP . wuuu .. :'(

cikumi_violet said...

seriusly mcm kt hostel dlu..kdg2 mls,teguk air ja n tros tdor..haha...^^

nur intan hazirah said...

sama la cam kat hosyel dulu....agaknya sapa yg duk hostel smua ada pengalaman cam nie kan

~salam suai kenal gak :)

zt-zati said...

tau xpe..
time blaja is the best..
rindu gak makan ramai2 ngnn rumate dulu..
huhu

-btw, selamat menyambut Ramadhan..
=)

ct kektus said...

kat hostel lah paling alas nak bangun sahur makan nasi. selalu minum air dengan makan sebijik dua kurma, pastu tido. :D

|shuhadaothman|TM said...

pengalaman manis time dudk hostel ni. hehe. if malas shu mkn kurma minum air then tidooo ^^

the tempo of life said...

bubur lambuk, bestnya.. dah lama tak makan .. hmmm.yummy yummy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...