Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, July 20, 2012

Naruto !





dalam byk2 citer kartun dalam dunia ni .. ni la cartoon yg paling aku minat ! 

childish kn ?!  hahaa.. ada la cikit ..tapi kan aku ingat lg time stdy dulu,bila lecturer aku sorg ni duk sibuk promote kat classroom supaya tgk citer naruto sbb dia kata ada 1001 pgajaran dlm cerita anime tu 20 mnit gak la die lecture psl kartun ni then baru start ngajar topik yang sepatutnya haha.. so childish kah dia ? walaupun hanya sekadar kartun anime jepun .. namun jalan cerita dia amat menarik .. start dari form 4 dulu kot aku layan cerita ni .. then stop layan kejap sebab terlampau panjang sgt story mori nyer..

aku layan balik cerita nie masa tengah praktikal sem lepas !  agak terperanjat gile dengan segala perubahan yang berlaku dalam cerita ni.. perubahan kuasa , jalan cerita , ada yg da mati.. then hidup balik .. perang dunia ninja pun bermula .. sehari tak tido aku layan naruto .. sbb aku sentiasa nak tahu apa akan terjadi selepas itu .. 

macam baca novel gak la kan .. lagi-lagi kaum hawa .. setebal2 novel tu ..dlm sehari je depa leh habiskan ! pelik betul .. apa rahsia kaum hawa ni ek agak nyer.. mata depa xkenal erti penat utk baca novel xhenti2 .. mcm cousin aku , rela xmakan sehari , masa dia berehat .. dia akan tanggal spek mata then minum air.. 5 minit pastu smbg baca blk .. dah mcm duk dunia lain da.. haha ! gilak itu org ..

bergitu la jugak aku dengan naruto .. cuma bezanya cerita naruto terlampau panjang dan xboleh nak habiskan dalam masa satu hari spt mana pernah cousin aku buat and maybe korang jugak kot pernah buat ! haha.. .  

agak2 nyer kenapa ek cerita ni best ? ala mesti korang da tahu nyer kan .. kn.. kn.. 
xpe klw da tahu pn xpe, jari aku still nak menaip lagi ni utk memberitahu org yg xthu .. ngeh3 ! 

cerita nyer bermula dengan seorang budak kecik bermana naruto dilahirkan di dunia dan membesar tanpa ayah n ibu .. yatim piatu lah ! org kg xsuke die sbb die ni pelik dan dlm badan die ade sejenis binatang jahat ekor 9 yg pernah musnahkan kg die pd zmn kgemilangan bapa nye dulu yang juga merupakan hokage.. ketua kg la lebih kurang.. 

dlm proses pembesaran tulah dia belajar byk perkara .. dan berjumpa ramai kawan serta musuh utk di tentang.. cerita dia jadi menarik kerana stiap kwn n musuh dia tu semua ada jalan cerita masing2 dan macam mana cara mereka membesar .. kenapa mereka jahat .. naruto amik pgajaran dari setiap apa yang telah terjadi kat dia ! best kn ?  

seorang sahabat karib dia yang bernama sasuke .. memilih ke jalan gelap kerana ingin membalas dendam yang masih belum terlerai terhadap abg nyer .. sebab abg dia ( itachi ) telah membunuh ayah n ibu di depan mata sasuke sendiri semasa dia kacil ! so senang cerita naruto n sasuke ni anak yatim piatu dan sorang memilih jalan terang n sorang lagi memilih jalan gelap ..  

menarik kn ?  



sayang seorang abg itachi terhadap adik nya sasuke !



so bergitu la serba sedikit cerita yang ingin aku kongsikan dlm entry edisi khas dari diri yang sangat meminati naruto !  peace yaww ..~

*da mcm karangan budak sekolah rendah da bila aku baca balik :P 

9 comments:

nmirmo said...

hehehe..naruto best!!! kakashi...awww..hensem! <3 :P

Adylia Qarissa said...

dkna tak minat semua citer kartun huhuu

YanaHime said...

childish ka? akak yg dah beranak pinak pun layan naruto, bleach....oh ichigo!

putryteya said...

bf teya sangaaat sukeee giler naruto . tak paham apa yg best nye . hahhaa

selamat berpuasa , .:)

SoLy SoLicious said...

dolu2, ari2 kte nengok naruto tau..tp skg dh kurang...mybe umuq pun dh makin tua..haha

misSbLurRy said...

aku one piece!jyeahhhh kagum dengan beliau..;D

ct kektus said...

detective conan lagi best. haha

|shuhadaothman|TM said...

abg shu minat gile cite ni. tpi shu x phm cite ni. haha :D

the tempo of life said...

haha. awk sebiji macam kawan saya, minat sgt dgn naruto..sampai lgsg takleh berpisah dgn tv kalau dh khusyuk tgk naruto..

naruto shipuden . tp, ayah sy panggil naruto saifuddin. mwahaha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...