Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, December 15, 2010

SAHABAT ..~ a.k.a SIFU !! hahaa..

Ini merupakan entry mengisahkan salah seorang sahabat karib aku a.k.a sifu ..!!
huh mengapa sifu ??
sebab Dia banyak memberi tunjuk ajar kepada aku tentang asas,cara,teknik,+ berstyle
untuk bermain gitar.. whoaaa hebat bukan ?
mmg MANTAP beB wa ckp luU...

Nak d'jadikan cerita...
tadi dia kol aku n tanya .. "bile entry nak siap" ?? hehe...
rupa2 nya..dia usha2 blog nie dan jadi silent reader aku daa..
27.11.2010 ritu ..
merupakan hari yang paling gumbira bagi aku .. kerana akhirnya dapat memiliki
"guitar current " milik aku sendiri..
n masa tu jugaklah aku ngada2 tangkap gambar.. yerlakan 1st gitar current aku..
sape tak excited kn..

http://www.emocutez.com
( cmnie ke muka excited ? ) hahaa


dan lagi sekali aku yerr excited tu membuat kan mulut aku berkata-kata..
"nie nak kna amik gambar nie.. letak kt blog" kui3..
sbb tula member aku nie ter tanya2.. tertungu2.. bila laa...
aku tunggu punya tunggu punya tunguU..
eNtry kaUU tak siap2.. hahaa..
oke bro.. nie gua tgh siapkan nie yerpp.. peace !! ;)

Aku beli second jerr kt mudah.com ..
dalam perjalanan dan pengembaraan untuk amik gitar tu dari nilai ke KL ..
meredah hujan ribut taufan.. angin lintang pukang (( tipu la tu.. hujan jer mase tu :P ))
aku ditemani oleh beliau.. memandangkan dia saje lah member aku yg power bab2 menilai gitar nie.. so lantas n tuntas aku ajak die sekali untuk deal dgn
bro yg jual gitar tuU. ..



Mari kita tgk gambar kekasih aku nie haa..
hehe ..
~gitar ngn beg jerr aku yerr... AMp tu bukan yerpp harap maklum..
LTD F-50... yearrgghh !!





~ di semasa kt train LRT .. aku sempat lg snap gambar "mat salleh" yg tinggi glerr nie.. hahaa
jahat tak aku ?? (( jgn jwb ! aku dh thu jwbpn.. ))







~ this is it ...!! member yang aku ckp2 kn tu...
nama dia AMAR..
selalu g jamming sama2.. dan dgn die la jugak aku kenal
erti jamming tu..
die main Lead guitar.. kalau dah nama pun Lead.. mesti power mcm "sLash" kn xgitu...
(( aikk puji lebih nampak.. amar,zacky mintak blnje pizza )) hahaa..

Sem depan die OJT kt kerteh..
so maybe ktorang tak dapat jamming lg sama2 seperti sem-sem lepas...
agak sedih di situ..
yerpp..kitorang mmg sama intake, julai 2008 ..
tapi masa tue aku amik sijil hasil kerjasama IKM dgn unikl miat..
sekarang aku smbg dip.. n trus lompat sem3 .. kalau tak kitorang leh OJT sama2 kot..
huhuu ..
Apa pon all the BESt la bro utk sem dpn
..
Nanti aku gi ganu .. gegarkan tmpt jamming kat sana pulak.. hahaaa..
(( ckp cm powerr sgt jerr main.. pirrahh kauU ))




~ada gayaa la.. !!
~sapa nak kenal ngn dia angkat kaki ?? haha..







~selain dari main gitar.. beliau juga minat sgt mendalam terhdap "RC" ..
dulu dia pernah ajak aku join sekaki dua ..
aku bkn tak nak join Beb.. tp biarlah hobi aku ngn gitar nie dulu ..
kasi gua main mantap + power mcm luu dulu ..! haha..


Akhir kata..
Semoga persahabatan kita berkekalan hingga ke akhirnya !! yeah .. ~


pesanan khas buat amar :

~ nanti jamm jom time amik daftar + amik result sem dpn ..!!
~ last jamming maybe.. sob3...
http://www.emocutez.com






18 comments:

Nur said...

so sweet..nak gitar acoustic!!

zacky ~786~ said...

nak jer.. ?? beli la.. hehe

Rozuan Ismail said...

wah..dh pro le ni..meh la wat show dekat festival kolej wan..huhu

Ajie Mohd Tahir said...

smarttttt gilerrrrrrr gitarrrr kauuuu!!!
aku nakk blajaaa main gitarr jugakkkk!!
hahahaha...
rc heli tu pon smart!!
*mmg la sume kau suke.2-2 kaler merah.XD*

mary ann ;) said...

hai..cantik gitar..pinjam buleh? hehehe

just nk gtau psl web nak timbang berat belog tu
bwh nie okay ;) ;)

http://www.iwebtool.com/speed_test

alienelliz said...

wah...ad silent reader..dapat guitar lak tu..haha tahniah bro...=)

THANKS SEBAB KOMEN KAT BLOG ALIENELLIZ!!!..=)

Kazen said...

Salam kunjungn jom join UniKL Bloggers de facebook..submit url link blog anda di wall page dan nyatakan anda dari UniKL mane,,,blog anda akan tpapar secara automatik disana setiap kali anda update blog anda,,,tak percaya jum tgok kami sudah ada hampir 70 bloggers unikl

http://www.facebook.com/pages/UniKL-Bloggers/165952636749982

zati-zt said...

wow..
de gitar sndiri..
bes2..
mne la tau 1 ari t jd femes lak ke..
:D

~btw, intake julai 08..??
sme la kte..
tp sy dip..

nmirmo said...

ehem!! ape nk komen ek??? comel la animation yang last skali tu...ok,the end...hahaha...xde la kejam sgt...anyway...27.11 beday my nenek!!! toing3....congrates awak...^_^...bile2 nnti..agak2 saye dengki ke ape ke.....jgn tuduh saye curi gitar awk ye...HAHAH....ok..anyway...goodluck untuk jdi pro seperti....jap....hah! amar-the-power-gitar-the-member-zaki....toing3....^_^

simply nana said...

bagus2, hobi mcm nie x pea..jgn wat bukan2 sudah...gud luck dgn guitar br nie..he3.nnti leh wat lagu tuk akak laks...he3.jgn lupe aw

zacky ~786~ said...

wan : hehe.. wat show erkk .. :D

zacky ~786~ said...

ajie : hahaa .. tu bkn heli la doll.. tu kpal terbang.. propeller engine.. ada fhm..!!

mmg smart pn..thnks sudi puji.. hehe

zacky ~786~ said...

mary ann : hehe.. thnks tauu.. :D

zacky ~786~ said...

alien : thnks2 .. :D

zacky ~786~ said...

kazen.. : thnks for ur information

zacky ~786~ said...

zati : hehee.. ~ insyaALLAH ..

zacky ~786~ said...

mirmo : awk mmg pndai berkata kata.. hahaa..!! thnks .. yerkerr bufday nenek.. wa so sweet.. :D

zacky ~786~ said...

kak yana : huhuu .. erkk..! emm .. InsayaALLAH ..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...