Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 16, 2011

Telur Expired la pulak !

Alhamdulillah.. d'atas kurniaan nikmat dan rezeki yng telah Allah berikan kpd kita.. aku  baru jer lepas mkn 'mi sedap jelas terasa sedapnya' hehe ..   mmg sedap..   tapi lagi sedap kalau di tambah dengan telur goreng yer dak ? 

aku pun goreng laa telur ... aik, pelik .. kenapa telur kuning tak static comei kat paksi die ( ayat nak best )  ..tak puas hati yer pasal..  aku amik lagi sebiji telur..  pun sama gak .. kali ni lagi pelik, dah mcm air daa aku tengok ... die punya pergi, siap ada bubble2 lg ..~




begini la rupa yer .~




siasat punya siasat..
sekali wakenabeb daa.. kat tmpt telur tu terang2 tulis 14/5/11  ..  haiyoo..
hampeh btol ..  dgn pantas aku ambil tindak kan utk buang kesemua telur2 yang ada.. sebelum berubah jadi lagi teruk.. iaitu ..  'tembelang'   ceit.. tak ke naya tu..

gagal .. !!

51 comments:

nub said...

mangaih.. teloq expired. haha. pun ada naa

iniialahaku said...

teloq pon expired gak no..hahah

-hanyaaku- said...

hehee.. dah simpan brapa lama telur tuh??! :P

nitestalker said...

telur simpan peti sejuk tak ni??? kalau simpan tapi dah jadi cam tu, mau 2 bulan dah tersimpan tu....hehhehhe

zacky ~786~ said...

nub : tula psl.. hadooii... ~

zacky ~786~ said...

inilahaku : haa laa.. expired :P

zacky ~786~ said...

hanyaaku : ntah.. lupa daa.. bli kt tesco bln lepas tak silap :P

zacky ~786~ said...

nitestalker : huhu.. tak simpan peti ais pn.. sbb tu la kot.. expired

...:i'm ezza haniza:.... said...

eh bahaya nye.kalau terus makan mahu cirit birit tu..hahhaa

zacky ~786~ said...

@...i'm ezza haniza

haha `~ thu laa.. x.. xmkn pn .. :P

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tu lah...nak tau telur dah msk angin ke lum..mmg kuning dia dah pecah..phm2 jek la yek?

NOOR FATIN said...

haha. lain kali check dlu :P

zacky ~786~ said...

LM : baik mem.. den fhm.. huhu

zacky ~786~ said...

noor fatin : hehee.. :P

echaRierie said...

waaa..telur + maggi kari = sedap..
hahaha..

zacky ~786~ said...

ehca: sedap3.. tp jgn tlur expired yerp .. hahaa

aanie said...

hahaha...telur expired...aritu pun penah terkena gak...suspen je...

zacky ~786~ said...

aanie : ekk.. senasib la kitew.. hehe

kakngah said...

erk!
telo tembelang!

Scya Lollita said...

haritu cik scya nak goreng telur skalo pecah telur tembelang . busukkkkkkkk . huwaaa fobia makan telur T.T

lieya_idlia2307 said...

erk??telur pun pandai xpired juga ker?hehehhe

rara pinkmafia said...

hehehehehe mmg naye.masa pecah telur tu tak bau lain ke?

aNiss :):) said...

ishhh.. mesti lame simpan telur tu... g beli yg baru tu.. ngeee =)

zacky ~786~ said...

kakngah : lom jd tlur tembelang lg..

zacky ~786~ said...

scya : yeker ? waaa trauma2.. :P

zacky ~786~ said...

lieya : telur klw tak letak peti ais mmg cepat expired

zacky ~786~ said...

rara : lom jadi telur tembelang lagi.. klw da jadi.. pengsan la den.. kikikii

zacky ~786~ said...

aNiss : baik.. menurut perintah .. hehe

✿....rossa alina....✿ said...

haaa tu la..len kali check expired ek..tu la guna ada expired date..hihihi..seb bek blom jd tembelang.. :)

Cik Eka said...

adekah telo tembelang kalo rope ini gayenyer????? hehehehehe

alynn M said...

nasib tak makan. kalau tak jadi lah gergasi hijauuuuu! hahaha :D

merahitujambu said...

telur apakah???

slumberznanie said...

perghh..... bau wangi x bile dah pechkan telur ??? ngee

Rozuan Ismail said...

kalau telur tembelang lagi busuk.huhu.baik buang sekarang.cian nye.beli baru ye .

momochan said...

kecian telur tu tak sempat masuk dlm perut da kene buang.eheee~
cepar-cepat beli yang baru punya..

Nur said...

telur pon ada expired date eh?owh..baru tahu..kuang3

udin said...

adoiii.. haru gak kalau jadi mcm ni.. takde rezeki.. huhu~

Siti Mashitah Saidin said...

expired tuh busuk~

missdora said...

baru 1st time tgk telur exp..

zacky ~786~ said...

roossa : tula psl. .sob3

zacky ~786~ said...

cik eka : hahaha .. rope2 lak eh ..

zacky ~786~ said...

alynn : gergasi hijau xpe.. jgn muntah hijau :P

zacky ~786~ said...

merahitujambu : telur ayam :D

zacky ~786~ said...

slumberzanie : wangi3.. hahaa

zacky ~786~ said...

wan : cian kn sob3.. ok .. da beli da.. hehe

zacky ~786~ said...

momochan : telur tu plak kecian.. tuan yer bdn ni.. lg la.. :( hehe.. ok2.. :D

zacky ~786~ said...

nur : hehe.. ada.. sape ckp xde :P

zacky ~786~ said...

udin : tula .. nk wt cmne kn..

zacky ~786~ said...

siti mashita : xbusuk lg..

zacky ~786~ said...

missdora : ekk .. waaa :P

iyou said...

huiiii... sebbbekk x makan noh!!..
bahaya tul...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...