Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, April 21, 2011

Real Madrid Juara Piala Sepanyol ~

Akhirnya,.~ kemenangan berpihak kepada REAL MADRID ... yihhaa ..

aku tengok perlawanan ini awal pagi tadi kt mapleyh dekat ngn umah aku.. pergghh .. game mmg superb..dua permain terbaik dunia dan dua kelab gergasi  eropah daripada sepanyol nie mempamerkan corak permainan yang berbeza namun berbisa..  hahaa.. ayat nak best..!

Separuh masa pertama , Real Madrid menyerang menggunakan pemain tengah depa iaitu Mesut OziL ~ walau macam mana pun serangan itu masih belum mampu menjaringkan sebarang goal .. Barcelona ! sapew tak kenal dgn corak permainan yg byk memberi hantaran antara satu sama lain dan dlm mase yg sama menyerang dgn menggunakan kelebihan "ball position" depa..

Separuh Mase kedua pula.. Barca mengawal keselruhan perlawanan.. Real terpaksa bertahan dan hanya mengharap serangan balas menggunakan "counter attack" .. sekali tengok mmg perlawanan berat sebelah .. dan aksi kecermelangan penjaga goal kebangsaan sepanyol Iker Casillas berajaya  menyelamatkan sempakan rembatan padu daripada lionel messi, david villa ,dan juga pedro.. namun masih belum mampu utk mejaringkan sebarang goal..


Hinggalah perlawanan terpaksa diteruskan dengan masa tambahan,  gandingan barisan serangan Real Madrid menghukum Barca dengan jaringan tanduk padu daripada permain termahal dunia Cristiano Ronaldo setelah hantaran silang baik punyerr oleh Di Maria pada minit yang ke- 103.

Jom saksikan .~

  



Man of The Match !





Tak sia2 aku tak tido sehari..
hanya kerana BOLA ..  gilerr kentang !
kejap lagi pukul 2.30 pm ada kelas pulak daa.. adehh ..
mata oh mata.. 
bertahanlah wahai mata.. huhu

9 comments:

Raji berkata said...

hahaha hard die fan real madrid nih
congrts Real

zacky ~786~ said...

woho... :)

cik pulau said...

tak minat real madrid..
lalala~


errr...larikkkk

d_LA said...

dla sokong barca..agak frust neh..mesti sbb dla x lyn mlm tu...

psttt..x ingat sbnrnya sbb minggu ni sgt2la bz..huhu

zacky ~786~ said...

cik pulau : hahaa.. nasib laa.~


D_La : jgn frust2 ea.. cuba len kali :P

Bella Bell said...

real madrid...suka pon sebab kazen yang baik dgn saya suka RM ni..hhehhehe~~

zacky ~786~ said...

kn3.. yeah...~ :)

nub said...

adeh..barca kalah...

zacky ~786~ said...

:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...