Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, December 1, 2010

Aku blogger ! So what ??



Buat kali yg kedua aku join segmen BROTHER BEN !!
Otai bloggers kot.. huhu..
kaLi nie segmen agak menarik ..
siMple jerpp .. just jwb soaLan ~ mcm jwb exam (( thu la tgh final haha )) -_-
jom la join .. ada bran ?? hahaa..


Latar belakang ..

Aku dilahirkan di Wilayah Persekutuan Labuan . tapi membesar di JB .. kenape erk ? sebab ayah aku dulu tentera laut . so mengembara la die ke sabah .. jumpa jodoh d'sana.. mereka pn hidup bahagia lalu berkahwin dan dapat lah aku.. hoho.. aku anak ke-2 dari 4 bradik .. umo aku skrg 20thn dan masih bergelar "student" di unikL miat .. ;) zacky

Apa pendapat AKu mengenai Dunia Blog ..

oke .. ermm dunia blog .! merupakan dunia maya yg mempunyai pelbagai maklumat dan info2 terkini yg d'update dari masa ke semasa .. tak kira la apa pon .. bLog nie jugak leh jadi tmpat mengadu utk s'org melepaskn geram .. ( cm aku jerrkk haha ) .. meluahkn isi hati yg terpendam yg selama ini xdapat nk d'luahkn melalui kata2 .. simple.. cuma tulis je apa yg korg nk tulis.. lantak la nk merapu apa pn..pstu click post.. haha kn senang.. emm blog juga blh mngjadi tmpt utk b'kongsi pngalaman .. mcm nne k'adaan brada d'perantauan .. best kn bce mmber2 blog kita yg dok merantau skrg nie.. cmne prasaan depa stdy kt sna .. stay kt sana,.. sempoi jer.. rasa dunia nie tanpa sepadan.. hanya dgn berblogger jer kita leh thu psl depa sume ( klw nk amik thu la ) .. Blog nie jugak leh jadi tmpt utk berniaga.. promote kita yerr company n brg jualan kpd blogger lain .. mcm kedai on9 dah.. xpayah ssh2 nk g kedai .. just order.. ckp jer nk apa.. hahaa.. tak mustahil la kn satu hari nanti dgn blogger nie akan jadi sperti kedai runcit !! terfikir x.. hehee..


Sepanjang menjadi blogger,apakah perkara positif dan negatif yg pernah anda alami ?

Perkara positif tue byk lah .. cm aku ckp gak td.. kte leh tauu banyak info dgn hanya satu click je kt blogger2 lain .. hurmmm ada lah dua,tiga perkara.. mcm hari tue aku ada terbaca kt blog org lain.. yg beliau dapat ayat carutan yg berunsur seks .. kt shout box.. yerla kn shout box tukn leh sent walaupn tnpa link n nama sbnar kita.. so leh la buat suka2 hati nk mencarut ke hapa.. bg aku ini merupakan jenayah blog yg xdapat d'elakkn.. kecian weyh beliau..! ishkk tragik sekali d'situ.. n lg satu.. aku gak ada terbaca psl blog uncle seeker.. korg ada bce x ? emm di mn beliau mengaibkan s'sorg.. aku pn xthu sama ada btol atau pn tak.. byk gilerr cmmnt orgg bengang kt die.. huhu.. tu jela kot. !


Apakah blog ini hanya sekadar untuk mencari nama / glamour ?

TIdak sama sekali.. aku berblogger ini hanya untuk bergumbira .. berkongsi, apa2 pn yg aku blh kongsikan.. bertanya apa2 pn yg aku ingin nk amik tahu .. melihat apa yg aku ingin lihatkn ( blog korg la ) mengembara ke mana saja aku nak pergi .. click jer.. !! meMbebel apa saja yg aku bebelkan.. morE than words from mE.. hohoo..


Banggakah anda menjadi Blogger ??

Yerpp ..!! agak bangga di sini... bangga yg tak terkata.. ingin ku jeritt sekuat hati .. nk gitauu yg aku ada blog.. hahaaa... xde laa.. gurauu je tu .. aku bangga ke erkk ?? emm tak kot.. aku cuma rasa bertuah kerana pandai mengunakan internet dgn sepatutnya.. xde la boring jer.. on9 FB xhabis hbis.. :PP yerla walau pn blog aku tak seberapa .. byk lg kekurangan .. ngn layout yg tak menarik .. tak reti aku nk setup blog jadi tari tertarik mcm teh tarik .!! rasa Ingin tu ada la kan bile tgk blog org lain lawa cun melecun tapi bukan mercun .. gempak seyh rasa klw dapat buat cmtu.. tp apa kan daya .. huhu.. insyaALLAH kalau rajin aku stdy errkk cara nk menarik kn lg blog nie.. huhu..

slm blogger ..





*mlm nie ada exam final paper for turbine engine.. wish me luck ! :)



7 comments:

man yusoef said...

barai betul...ada exam mlm sempat lg blog...haha...

zacky ~786~ said...

AHAHa..~!! stdy da la..
cume nk bce note ckit2 jer nie ha.. :P

nmirmo said...

pegi study skang! hahaha....ehem! goodluck bro...;)

efa nur said...

haha..rajin betul..:)
gud luck exm ya..all da best k.. :)

MingMing said...

hey...thx tag. nti buat. tggu turn kai bband mlm nti..hehe..
nyway, GUDLUCKKK!!^^

rabiatul said...

keep on bl0gging. g0od luck :)

zacky ~786~ said...

efa : rajin erkk ..time kasih.. huhuu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...