Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 2, 2011

Hang Cangkul ~


kauU nampak ni cangkul .~



kauU nampak ni sarung tangan .~

Dengan pantas aku nak kauU cabut sume rumput yang ada kat belakang umah kauU nie haa..  dah macam hutan simpan dah aku tengok ..
sebelum jadi hutan amazon lebih baik kauU settle kan sekarang..~ 



wohoo ~ 

hari ini merupakan hari pekerja di seluruh dunia.. tetapi tidak kepada hang cangkul .. walaupun hari pekerja, die tetap tabah menempuh liku2 hidup mencari rezeki dengan mencankul rumput2 di sekitar kawasan2 perumahan .. hahahaa.. 

xde laa.. aku jer ni haa..  yang tetiba terbukak hati nak cabut rumput berlakang umah .. semaka samun aku tengok.. naik semak kepala aku.. so , sempena cuti umum nie .. aku pn rajin2 kan la tangan jadi hang cangkul sekejap .. huhu

hang cangkul pn hang cangkul laa..


ini la hasil yer.. 




 hamik kauU ! berlambak..  :P



ok la kan.. xde la semak lagi dah.. ~  :) 


Pengajaran yang aku dapat pada hari ini ..~ hehe.. jadi hang cankul pn ada pengajaran beb ingat ape  :P  "jangan pakai seluar pendek ketika cabut rumput"  .... agak2 dah gatai sgt.. nak rase lagi gatai ...  haaa d'persilakan .. hahahaa... 



12 comments:

Rozuan Ismail said...

haha..sape suruh pakai seluar pendek.kan dah gatal

p/s rajin nih.boleh lepas ni cangkul belakang rumah wan plak ye

zacky ~786~ said...

ehem2.. klw rajin xde la semak samun cmtu... huhu..

Mohd.Rusman Usman said...

"aku jer ni haa.. yang tetiba terbukak hati nak cabut rumput belakang umah .. semak samun aku tengok.. naik semak kepala aku.."

hahaa,, aq ska ayat ne... agree sgt, btw, congrats 4 the hardwork... (aq tau camne rsa gatal kaki tu coz pnah experience daa...) ^_^

nmirmo said...

hehehe...rajin die~....^_^

nub said...

hahha. terar hang mencangkoi

zacky ~786~ said...

rusman : hahaha.. best woo gatai2 nie :P

zacky ~786~ said...

nmirmo : :) kna la rajin meyh

zacky ~786~ said...

nub : cangkoi .~ :P

nitestalker said...

keje mencabut rumput ni mmg gatal...tapi jgn "menggatai" udah ler.... hahahah

aku said...

sounds good..sambut hari bekerja dengan membuat kerja di belakang rumah..hehe

zacky ~786~ said...

stalker : hahaha.. btoii ..

aku : good2 jer kn.. haha

Solihin Zubir said...

haha.. dh hilang gatal blom?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...