Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, May 10, 2011

Harga Gula Naik 20 sen ~






Minggu lalu .. 

harga minyak RON 97 naik 20 sen seliter ..  


dan sekarang


Harga gula pula naik 20 sen ..~ 
  
dengan harga asal RM 2.10 kepada RM 2.30  sekilogram .. 
 
akan berkuat kuasa mulai esok .. 10/5/2011 






bagi aku .. 
gula naik tujuan supaya rakyat kurangkan gula..
dan kurang kencing manis.. 

dah bertahun harga rokok naik ..
dengan tujuan kurangkan perokok .. 
tak berjaya pon !!  

Muahahaa..~

27 comments:

alexa yussida said...

susah la nak buat kueh utk bukak pose bulan ramadhan nanti..aiyaiyai..kerajaan nih....haih

Rozuan Ismail said...

asyik naik je.bila nak turun ni.susahkan rakyat je lah

zacky ~786~ said...

alexa : waaa .. best yerr buat kuih raye.. hehee.. emm raya mkn krepek jerla.. kikikii

zacky ~786~ said...

wan : huhu ~ ntahla wan.. sume nk naik.. leh kna darah tinggi beb.. !

Amirah Adnan said...

sume kena minum air suam la pasneh.. hehe

nmirmo said...

sengal~~~~ hahaha... =P ..nak kurgkan perokok...buat puasa 3 bulan berturut...kikiki...

Solihin Zubir said...

haha.. padan muka kita..
pasni, kuih2 makin tawar la jwbnya.. aduyai...

Mr iz said...

lepas ni semua benda la naik harga jawabnya... tokey gula juga makin kaya...ha ha ha... kita juga lah yang makin tersiksa...he hehe

adwafarahin said...

lepas nie mkn pasir jela
sume harga brng naik tp gaji x naik2

hahaa

echaRierie said...

hahaha..
nk kurangkan penyakit kencing manis la sgt..
tp mkn berlemak2 jgk..

got pro & con bha krjn buat semua ni..hehe~

zati embong said...

haha itulah psal.kagumlah jat dengan kaum lelaki ni.naik mcmana pun,rokok tetap d hati O.o

Raihana Izzati said...

semua barang naik. gaji tak naik2 pun (bengap)

maka lepas ni aku akan dating sambil pakai topeng oksigen.

Lelaki smoker kaya.

ahsfantasy24 said...

aduyai..
ini bikin gawat..

malaysia disanjung :P

GreenAppleKu.com said...

salam perkenalan dari saya, gua tak kisah harga gula naik sebab gua lebih byk minum air masak dari yg manis2 ni..huhu..

Iza said...

Assalam...
Lepas ni kempen minum air masak la pulak...

http://azilas.blogspot.com

d_LA said...

ntahla, brg sume nak naik tp gj still mcm tu..menteri xpelah gaji x abis, kitorang ni yg gaji ciput dorg x fikir..bkn x bersyukur tp buat bnda untuk kepentingan diri je dorang ni..haishhhh, tetibe aku rs emo pulak walaupun aku jrg mkn kuih manis...hehehe

Srikandi Bonda said...

harga minyak.. lps tu harga gula.. lepas ni harga pe lagi ek.. huhu...

al-lavendari said...

lepas ni dengar khabarnya, gaji pun nak naik juga !

lieya_idlia2307 said...

iyer ker?hehhe tak tahu pula..ni la akibatnya kalo tak peka dengan berita heehhehe.....tapi ok juga tu jadi tak der la masyarakat dok tambah lagi jumlah gula dalam badan kan ehehhe...elak penyakit...

nub said...

ni mesti pasai kemunculan kumpulan gula-gula. harhar

NOOR FATIN said...

kalau rokok ketagih, mana bleh kurang. haahha

Mohamadazhan hjDesa said...

haha, semua mau kaut untung ma...

Rozuan Ismail said...

tahniah zacky menang top 1o pengkomen tegar blog wan.ajak si nmirmo tu join contest hebat tuh.haha

apik pehe said...

hehe..bab rokok tu diorang takleh nk putuskan harapan perokok camtu jer..hehehe

anne jasmine said...

woh.... bguslah... huk2.. x taw nak kata pa ngan nek2 harga ni... x pe la.. pasni berkurang la kot pesakit kencing manis ke..... bertambah la kot orang miskin.. eh?? hehe

Yusri said...

alasan yang tak relevan untuk naik kan harga...bila minyak dunia turun 2 hari lepas..tak plak turun harga minyal..kata ikut harga dunia

Deana Amane said...

bnci tul bila gula naik, ada je nnt org amik kesempatan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...