Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 23, 2011

SEGMEN | AKU DAN ALAT MUZIKKU








Assalamualaikum ..


Kali ni aku nak join segmen dari sahabat blog setia ku sorang ni.. siapakah ?  PAK CEK BIOLA la beb ..  siapa lagi.. hehee..  aku dah janji dengan Pokcik ni.. yang aku akan join segmen die.. so .. this is it ..

alat muzik yang aku minat dan still lagi gatal jari utk main sampai skrg ni ialah benda ala bertali .. ceteka2 ??  benda alaa apekah ?   owh .. ha btol la tu .. 10 markah utk anda ..  hehe..

mula minat dengan alat muzik ni sejak umur 14 thn lagi..   masa tu aku tengok member aku main .. perghh !!  jeles beb..   ada la die ajar aku ckit cara2 nak men benda ala ni..  tapi biasa la kan.. kalau kita tak mampu jadikan suatu barang tu 'hak milik kekal' kita .. mmg susah la nak belajar.. tiap2 hari kna main woo.. baru la leh power.. seperti kata pepatah 'ala bisa tegal biase' gitu  ..  so masa tu aku terpaksa la buat keputusan untuk meninggalkan minat aku tu sebegitu sahaja ..  kalau sayang di tinggal2 kan.. hehe..

minat ingin bermain alat muzik ni datang balik kepada ku apabila aku mula digelar siswa .. 5 thn menyepi .. memendam rasa utk bermain alat muzik ni.. akhirnya aku berjaya gak kumpul duit ckit2 .. lama2 jadi bukit .. sampai la aku mampu milik alat muzik 'milik' sendiri pada september 2009 ..  dan disember tahun lalu aku berjaya men 'uprade' lagi satu menjadi hak milik aku.. alhamdulillah ..

aku sanggup buat apa saja demi minat aku ni .. walau pun ada orang yang mengkritik aku dan mangata aku .. ckp membazir laa.. apa laa.. tu semua dunia je .. tak penting.. tapi  bagi aku penting.. aku minat.. dan aku sanggup..

aku tahu .. muzik ni blh melalaikan .. antara penyebab2 yang membuat manusia leka dengan mendengar dan memain nya ..bagi pendapat aku, tak salah kan .. utk kita bermain alat muzik ..yang penting jangan sampai melalaikan sudah.. terlampau taksub gitu.. tak baik utk kesihatan beb ! 









aku ada terfikir utk masuk kelas muzik.. belajar kod2 taugeh bagai tu..  sebab .. kalau kita hanya pandai bermain tapi tak pandai membaca.. tak guna gak kan .. ia ibarat orang pandai membaca tetapi tidak pandai menulis..  akan tetapi .. sekarang bukan la masa nya yang sesuai .. fokus kpd pelajaran dulu .. muzik ? bile2 pun blh kn.. dah bekerjaya nanti kot baru aku masuk kelas muzik ..   ^_^


p/s  : sory wan sbb den lambat join ..


selamat malam semua..

Boiboiboy ..~




Hah ! Apa ??  Ahli muzik ?? aku tak suka keturunan ahli muzik ... kalau kauU aku tak suka .. dengan keturunan-keturunan kauU sekali aku tak suka.. nyah kauU dari rumah aku.. bebaaboom..

26 comments:

nmirmo said...

awwww... <3 <3 <3
hehe....smart...kikiki..ehem2...yup! tira sokong minat tu.... ;)

zacky ~786~ said...

ekk .. bagus2..taip ON undilah saya.. ke 332332 .. ngee.. hahaa

...:i'm ezza haniza:.... said...

oh cmni rupanye muka dak zacky ni

nmirmo said...

on love ke 10492...hahaha... =P

NURUL NATASYA AMIR said...

Ajar kita main gitar.Eheheeh

Rozuan Ismail said...

eyh nmirmo ni,nak berdating kat sini plak,haha.

TQ zacky join =) sayang lebih.haha.

(tgh gembira dgn kemenangan MU) walau hati mahu Liverpool.haha.

cantik gambar tuh.edit ke?hoho.tggu wan review k

zacky ~786~ said...

wan : same2 kasih wan :)

emm takpe laa.. musim ni MU menang .. looks n see la musim depan cmne.. hehe..

biase2 jela wan ..~ edit black n white.. hhee..

Ija AppLe :) said...

semat maen gitar..
da penah blaja men mende nie..
skrat jln je..ssh kot.. =.="

mcm ni lah said...

skrg la masa nye nak master main muzik,. sy sokong jika adik ambik kelas muzik,. kalau nak tau kod2 taugeh tu sebenarnya kod2 utk penguat memori,.

zacky ~786~ said...

Ija apple : hehe.. tak susah laa.. klw ada minat.. :D

zacky ~786~ said...

mcm ni lah : tula psl... sbb mcm2 rupa ada.. n kna main ngn tempo .. dgn hanya satu kod.. mcm2.. tp yg mcm2 ni la baru mencabar.. yer dak .. hehe

Siti Mashitah Saidin said...

wua.. nyanyi skit~

zacky ~786~ said...

xnk laa.. :P

Zulfikar Hazri said...

kalau buat sesuatu yang kita suka dan kita belanjakan untuk apa yang kita suka ia tidak dikira membazir.

tapi, lebih elok ko gi belajar kord togeh...untung2 leh buat partime kat orkestra RTM :)

miss.Addin said...

wah best kan bole main gitar . teringin nak main tp jari ni keras kaku plk bila nak petik :p suka akustik :)

echaRierie said...

waaa..admire terusss..
hahaha..
sy suka lelaki yg pndai gitar apatah lg nynyi..
hahaha..
sy sokong minat anda !! :)

pena said...

alat muzik last yang pernah main, rekorder.. waktu darjah empat.. hehe..

zacky ~786~ said...

zulfikar hazri : btol tu bro.. stuju sangat2... :)

zacky ~786~ said...

miss addin : xpe.. leh balja slow2.. :)

zacky ~786~ said...

echaririe : thnks echa

zacky ~786~ said...

pena : pon boleh la.. hehe

nur nawal addina said...

ibanez ke tu ? ajar ?

hee ~

SyUhAdA said...

minat dgr muzik je..
x reti nk main muzik..hehe~

Faziera193 said...

suka main gitar.. tapi guitar hero je lah... guitar betul tak reti.. hehe =p

http://faziera193.blogspot.com

sue perbs.. said...

minat jugak nk men gtar.. tpi tkde gtar sndiri.. tau sket2 kod basic tpi bile maen hancuss.. heh... nk main skadar suke2 je..

iniialahaku said...

okla tu..aku xtaw pon kord, aku tau org bgi gtar suuruh main, aku main je lagu yg aku taw...kord aku xtaw..tmbahla yg toge bagai tu..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...